Keď sa majstrovi cukrárovi, špecializujúcemu sa na prácu s čokoládou, podarí z kakaovej hmoty urobiť sochu, poteší sa aj oko, uvádza v dnešnom čísle denník Le Figaro.
Niekoľko špecialistov na výrobu čokolády a cukrárskych výrobkov z kakaovej hmoty pokladajú túto hmotu za "surovinu" na sochársku činnosť. Mnohí návštevníci Salóna čokolády, ktorá sa koná od dnes do 4. novembra v Paríži, sa o tom budú môcť presvedčiť. Na Salóne čokolády si bude možné pozrieť, napríklad aj Monu Lisu. Z čokolády ju pripravil Pierre Marcolini pôvodom z Belgicka, majster sveta v cukrárskej tvorbe z roku 1995. Ako pre noviny povedal, chcel vytvoriť spojenie medzi nadčasovým umením a "rozplývajúcim" sa umením: po skončení čokoládovej Mony Lisy obraz, na ktorom pracoval 48 hodín, uschoval do chladného prostredia.
Pri obdivovaní výtvorov cukrárov sa poteší nielen oko, ale tečú aj slinky. Napriek tomu platí: vystavených predmetov sa nedotýkajte. Dodržiava sa pravidlo, že sám "majster kakaovej hmoty" prvý začína deliť výrobok, dodáva Le Figaro.