SME

Začína vysielať gastrotematická TV PAPRIKA

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej ...

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej televízie TV PAPRIKA. Slovenskí i českí diváci satelitnej ponuky UPC direct ju však môžu sledovať už od pondelka a podľa koordinátorky pre SR Emílie Slezákovej už dostali niekoľko e-mailov od spokojných českých divákov. Rovnako pozitívne ohlasy teda televízia očakáva aj zo strany Slovákov. "Už od začiatku vysielania sme plánovali, že sa staneme vedúcim gastronomickým médiom v strednej Európe," priznala ambície vedenia televízie Slezáková. Cieľom TV PAPRIKA je podľa nej popularizovať tradičné národné kuchyne krajín strednej Európy, predstaviť kultúru piva a vína a posilniť záujem o gastroturistiku. "Chceme propagovať miestnu gastronomickú kultúru, kulinárske umenie a predstaviť spoločné korene i odlišnosti, ktoré sú medzi nami," priblížila ciele televízie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

TV PAPRIKA začala pre maďarských divákov vysielať 2. novembra 2004. Televízia vysiela denne 14 hodín, pričom počas roka plánujú vysielací čas predĺžiť na 16 hodín. Polovicu vysielania televízie tvorí vlastná produkcia a zvyšnú časť prebraté zahraničné kulinárske programy. Pre slovenských a českých divákov bude dostupný rovnaký program ako sledujú diváci v Maďarsku, len s tým rozdielom, že relácie budú vysielané s českým dabingom. Ako povedala šéfredaktorka TV PAPRIKA Edit Szabó, na programy zo Slovenska, o Slovensku a slovenských jedlách sa môžu diváci tešiť už približne o dva až tri týždne. "Už dnes prišla naša produkcia na Slovensko natáčať, takže slovenské programy uvidíte už o dva až tri týždne. Toľko to bude trvať preto, že príprava dabingu trvá 2 - 3 týždne," povedala Szabó. Na slovenskú kuchyňu sa tešia aj traja televízni kuchári, ktorí pripravujú program "Čo si dnes uvaríme?". Marton János, Jenei Tamás a Bede Róbert sa podľa vlastných slov chcú naučiť variť nové jedlá, teda aj tie slovenské a potom ich radi vo vysielaní predstavia aj divákom.

SkryťVypnúť reklamu

Na TV PAPRIKA budú môcť diváci sledovať napríklad program o varení pre bábätká Varila myšička..., program o víne Vo víne je pravda, alebo reláciu Gastropuč o rýchlom a lacnom varení na internátoch. Práve posledná má podľa šéfredaktorky televízie v Maďarsku výnimočný úspech a dvaja mladí kuchári - chlapec a dievča sú veľmi populárni a obľúbení.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Kultúra

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 523
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 285
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 5 526
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 932
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 506
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 184
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 009
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 013
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Eva Gallova: Vyšetrovanie podozrivej smrti slávneho maliara Raffaela Santi a druhý raz bol slávnostne pochovaný
  2. Daniel Bíro: Komiksy manga sú v súčasnosti tále populárne a obľúbené. Vedeli ste, že majú charakteristický štýl kresby a čítania?
  3. Melita Gwerková: Keď sa múza stane slávnejšou ako jej obdivovateľ
  4. Zuza Fialová: Viac konzumu - viac nešťastia. Súmrak modernity v dvoch zásadných knihách.
  5. Katarína Mikolášová: Banja Luka je dnes živým centrom kultúry a turistiky
  6. Adriana Boysová: Volajme ho Sam. Vypočutý Bohom.
  7. Martin Šuraba: Harry Potter: Čarodejnícky almanach
  8. Jozef Černek: Ako vznikajú kulisy
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 092
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 056
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 144
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 099
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 655
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 236
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 882
  8. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 6 183
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  3. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  6. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
SkryťZatvoriť reklamu