Začína vysielať gastrotematická TV PAPRIKA

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej ...

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej televízie TV PAPRIKA. Slovenskí i českí diváci satelitnej ponuky UPC direct ju však môžu sledovať už od pondelka a podľa koordinátorky pre SR Emílie Slezákovej už dostali niekoľko e-mailov od spokojných českých divákov. Rovnako pozitívne ohlasy teda televízia očakáva aj zo strany Slovákov. "Už od začiatku vysielania sme plánovali, že sa staneme vedúcim gastronomickým médiom v strednej Európe," priznala ambície vedenia televízie Slezáková. Cieľom TV PAPRIKA je podľa nej popularizovať tradičné národné kuchyne krajín strednej Európy, predstaviť kultúru piva a vína a posilniť záujem o gastroturistiku. "Chceme propagovať miestnu gastronomickú kultúru, kulinárske umenie a predstaviť spoločné korene i odlišnosti, ktoré sú medzi nami," priblížila ciele televízie.

TV PAPRIKA začala pre maďarských divákov vysielať 2. novembra 2004. Televízia vysiela denne 14 hodín, pričom počas roka plánujú vysielací čas predĺžiť na 16 hodín. Polovicu vysielania televízie tvorí vlastná produkcia a zvyšnú časť prebraté zahraničné kulinárske programy. Pre slovenských a českých divákov bude dostupný rovnaký program ako sledujú diváci v Maďarsku, len s tým rozdielom, že relácie budú vysielané s českým dabingom. Ako povedala šéfredaktorka TV PAPRIKA Edit Szabó, na programy zo Slovenska, o Slovensku a slovenských jedlách sa môžu diváci tešiť už približne o dva až tri týždne. "Už dnes prišla naša produkcia na Slovensko natáčať, takže slovenské programy uvidíte už o dva až tri týždne. Toľko to bude trvať preto, že príprava dabingu trvá 2 - 3 týždne," povedala Szabó. Na slovenskú kuchyňu sa tešia aj traja televízni kuchári, ktorí pripravujú program "Čo si dnes uvaríme?". Marton János, Jenei Tamás a Bede Róbert sa podľa vlastných slov chcú naučiť variť nové jedlá, teda aj tie slovenské a potom ich radi vo vysielaní predstavia aj divákom.

Na TV PAPRIKA budú môcť diváci sledovať napríklad program o varení pre bábätká Varila myšička..., program o víne Vo víne je pravda, alebo reláciu Gastropuč o rýchlom a lacnom varení na internátoch. Práve posledná má podľa šéfredaktorky televízie v Maďarsku výnimočný úspech a dvaja mladí kuchári - chlapec a dievča sú veľmi populárni a obľúbení.


Najčítanejšie na SME Kultúra


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  2. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  3. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  4. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  5. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  6. Svadba v kraji lietajúceho mnícha Cypriána
  7. Vecný dar pre Detské kardiocentrum v Bratislave
  8. VZN o hazarde sa dá zachrániť
  9. Prieskum: Ako si Slováci požičiavajú? Hlavne rýchlo
  10. Čo prinieslo tohtoročné Záhradnícke fórum?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 10 382
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 10 287
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 8 303
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 7 148
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 977
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 203
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 017
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 3 590
  9. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 875
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 581

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Rezník z TASR by bol v RTVS pre poslancov schodnejší než Mika

Bývalá šéfka Markízy Zuzana Ťapáková sa po kauze Evka ako kandidátka na riaditeľku RTVS už nespomína.

KULTÚRA

Tajná služba si objednala vraždu. Na film Únos bolo treba odvahu

Politické trilery u nás nevznikajú.

ŠPORT

Spieva si Marleyho, dá si pivo. Ako Sagan trénoval v horách

Sagan sa pripravoval inak ako súperi.

TECH

Akadémia vied má päť slabých ústavov, dva špičkové

Päť ústavov nestojí na pevných základoch.

Neprehliadnite tiež

Únos. Film, ktorý vznikol napriek výstrahám právnikov

Pri nakrúcaní prvého slovenského trileru bola aj mama Roberta Remiáša.

Česi na objednávku vlády nikoho neuniesli, predbehli nás v inom

Kajínek, gangster Krejčíř aj kmotor Mrázek. Českí filmári vedia, kde hľadať hrdinov.

Oscarové pesničky môžu byť gýč. Zhodnotili sme tohtoročné

Citové vydieranie a jednoduché okopírovanie úspešného vzoru. Niekedy však piesne vo filmoch prekvapia.

ROZHOVOR

Tajná služba si objednala vraždu. Na film Únos bolo treba odvahu

Politické trilery u nás nevznikajú, riaditeľ Art Film Festu Peter Nágel vysvetľuje prečo.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop