Začína vysielať gastrotematická TV PAPRIKA

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej ...

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej televízie TV PAPRIKA. Slovenskí i českí diváci satelitnej ponuky UPC direct ju však môžu sledovať už od pondelka a podľa koordinátorky pre SR Emílie Slezákovej už dostali niekoľko e-mailov od spokojných českých divákov. Rovnako pozitívne ohlasy teda televízia očakáva aj zo strany Slovákov. "Už od začiatku vysielania sme plánovali, že sa staneme vedúcim gastronomickým médiom v strednej Európe," priznala ambície vedenia televízie Slezáková. Cieľom TV PAPRIKA je podľa nej popularizovať tradičné národné kuchyne krajín strednej Európy, predstaviť kultúru piva a vína a posilniť záujem o gastroturistiku. "Chceme propagovať miestnu gastronomickú kultúru, kulinárske umenie a predstaviť spoločné korene i odlišnosti, ktoré sú medzi nami," priblížila ciele televízie.

TV PAPRIKA začala pre maďarských divákov vysielať 2. novembra 2004. Televízia vysiela denne 14 hodín, pričom počas roka plánujú vysielací čas predĺžiť na 16 hodín. Polovicu vysielania televízie tvorí vlastná produkcia a zvyšnú časť prebraté zahraničné kulinárske programy. Pre slovenských a českých divákov bude dostupný rovnaký program ako sledujú diváci v Maďarsku, len s tým rozdielom, že relácie budú vysielané s českým dabingom. Ako povedala šéfredaktorka TV PAPRIKA Edit Szabó, na programy zo Slovenska, o Slovensku a slovenských jedlách sa môžu diváci tešiť už približne o dva až tri týždne. "Už dnes prišla naša produkcia na Slovensko natáčať, takže slovenské programy uvidíte už o dva až tri týždne. Toľko to bude trvať preto, že príprava dabingu trvá 2 - 3 týždne," povedala Szabó. Na slovenskú kuchyňu sa tešia aj traja televízni kuchári, ktorí pripravujú program "Čo si dnes uvaríme?". Marton János, Jenei Tamás a Bede Róbert sa podľa vlastných slov chcú naučiť variť nové jedlá, teda aj tie slovenské a potom ich radi vo vysielaní predstavia aj divákom.

Na TV PAPRIKA budú môcť diváci sledovať napríklad program o varení pre bábätká Varila myšička..., program o víne Vo víne je pravda, alebo reláciu Gastropuč o rýchlom a lacnom varení na internátoch. Práve posledná má podľa šéfredaktorky televízie v Maďarsku výnimočný úspech a dvaja mladí kuchári - chlapec a dievča sú veľmi populárni a obľúbení.


Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Kultúra

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 31 232
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 22 197
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 070
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 341
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 116
  6. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 6 723
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 417
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 668
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 835
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 124

Hlavné správy zo Sme.sk

Komentár Zuzany Kepplovej

Vieme, prečo Noční vlci kladú vence

Manévre sme videli kvôli utečencom i Sorosovi. Pri Vlkoch, nohy vyložené.

Neprehliadnite tiež

O futbalistoch uviaznutých v jaskyni vznikne film, Thajsko dohliadne na nakrúcanie

Udalosť vyvolala celosvetový záujem a upútala pozornosť mnohých zahraničných režisérov.

V uliciach Palerma: bez matky rodu nie sú muži schopní vykonať nič

Talianska Emma Dante nakrútila skromný, ale impozantný film.

Prečo sa tak nenávidíte? Prví diváci nedokázali muzikál West Side Story odsedieť do konca

V legendárnom filme našiel Steven Spielberg vysnívanú tému.

Vladimír Obšil: Keď choroba prepukla, začal som sa pochovávať a rozdávať všetko, čo som mal

Parkinsonova choroba mu komplikuje život, ale dostal sa s ňou až k nórskemu kráľovi.

Talianov doháňame v politickom systéme, ale v kine ešte nie

Sorrentinov film Božský je o politikovi spojenom s organizovaným zločinom.