Začína vysielať gastrotematická TV PAPRIKA

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej ...

BRATISLAVA 18. januára (SITA) - Na Slovensku začne vysielať nová televízia. Už od pondelka 24. januára budú môcť diváci káblovej siete spoločnosti UPC Slovensko sledovať vysielanie maďarskej gastrotematickej televízie TV PAPRIKA. Slovenskí i českí diváci satelitnej ponuky UPC direct ju však môžu sledovať už od pondelka a podľa koordinátorky pre SR Emílie Slezákovej už dostali niekoľko e-mailov od spokojných českých divákov. Rovnako pozitívne ohlasy teda televízia očakáva aj zo strany Slovákov. "Už od začiatku vysielania sme plánovali, že sa staneme vedúcim gastronomickým médiom v strednej Európe," priznala ambície vedenia televízie Slezáková. Cieľom TV PAPRIKA je podľa nej popularizovať tradičné národné kuchyne krajín strednej Európy, predstaviť kultúru piva a vína a posilniť záujem o gastroturistiku. "Chceme propagovať miestnu gastronomickú kultúru, kulinárske umenie a predstaviť spoločné korene i odlišnosti, ktoré sú medzi nami," priblížila ciele televízie.

TV PAPRIKA začala pre maďarských divákov vysielať 2. novembra 2004. Televízia vysiela denne 14 hodín, pričom počas roka plánujú vysielací čas predĺžiť na 16 hodín. Polovicu vysielania televízie tvorí vlastná produkcia a zvyšnú časť prebraté zahraničné kulinárske programy. Pre slovenských a českých divákov bude dostupný rovnaký program ako sledujú diváci v Maďarsku, len s tým rozdielom, že relácie budú vysielané s českým dabingom. Ako povedala šéfredaktorka TV PAPRIKA Edit Szabó, na programy zo Slovenska, o Slovensku a slovenských jedlách sa môžu diváci tešiť už približne o dva až tri týždne. "Už dnes prišla naša produkcia na Slovensko natáčať, takže slovenské programy uvidíte už o dva až tri týždne. Toľko to bude trvať preto, že príprava dabingu trvá 2 - 3 týždne," povedala Szabó. Na slovenskú kuchyňu sa tešia aj traja televízni kuchári, ktorí pripravujú program "Čo si dnes uvaríme?". Marton János, Jenei Tamás a Bede Róbert sa podľa vlastných slov chcú naučiť variť nové jedlá, teda aj tie slovenské a potom ich radi vo vysielaní predstavia aj divákom.

Na TV PAPRIKA budú môcť diváci sledovať napríklad program o varení pre bábätká Varila myšička..., program o víne Vo víne je pravda, alebo reláciu Gastropuč o rýchlom a lacnom varení na internátoch. Práve posledná má podľa šéfredaktorky televízie v Maďarsku výnimočný úspech a dvaja mladí kuchári - chlapec a dievča sú veľmi populárni a obľúbení.


Najčítanejšie na SME Kultúra


Inzercia - Tlačové správy


  1. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  2. 6 dôvodov, prečo začať posielať peniaze cez VIAMO (a ako na to)
  3. Stačí len mechanické, alebo elektronické zabezpečenie vozidla?
  4. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  5. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  6. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!
  7. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  8. Rastie nám pokrivená generácia?
  9. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  10. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  1. FSEV UK v Bratislave: Prax je súčasťou študijných programov
  2. 6 dôvodov, prečo začať posielať peniaze cez VIAMO (a ako na to)
  3. Hyundai Tucson Shadow určite nezostane v tieni.
  4. Stačí len mechanické, alebo elektronické zabezpečenie vozidla?
  5. Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017
  6. Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov
  7. Detské zúbky sú veda
  8. Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám
  9. Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?
  10. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách
  1. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 8 699
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 3 141
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 689
  4. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 2 117
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 263
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 250
  7. JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy! 1 041
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 992
  9. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 814
  10. Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách 777

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Žiadne potraviny a autobus raz za týždeň. Okraj kraja, na ktorý sa zabudlo

Ľudia v Prešovskom samosprávnom kraji o práci župana veľa nevedia. Trápia ich najmä cesty a nezamestnanosť, ale aj životné prostredie.

EKONOMIKA

Sagan či Hantuchová sa budú plateniu daní vyhýbať ťažšie

Ministerstvo chce zabrániť presunu ziskov.

Čo je nové na SME

SMEnaživo: Diskusia s kandidátmi na bratislavského župana

Príďte dnes o 18.00 diskutovať.

Neprehliadnite tiež

Písať je dobré, keď sa necítite pod psa

Víťaz súťaže Poviedka vsadil na poviedku, ktorá nie je o psoch. Pomohla mu čeština

Chýbal nám dobrý album od speváka. Dal nám ho bývalý bubeník IMT Smile

Marián Slávka na svojom debute pekne spieva, básnicky recituje, hrá na klavíri a má cit pre koncepčné myslenie.

Ešte v marci robil v obleku kľuky. Železná vôľa urobila z Jana Třísku Američana

Legendárny herec z Obecnej školy sa už v Česku necítil doma.

Jan Tříska pre SME: Pod nohy mi hádzali polená, aj tak ma nezastavili

Po návrate z Ameriky sa mu práca doma zdala spomalená.