Očarujúci seriál o americkej kuchárke Julii Childovej nie je o jedle, hoci je o začiatkoch jej slávnej televíznej kuchárskej šou a veľa sa v ňom varí i je. Je najmä o túžbe ženy aj po päťdesiatke mať svoje miesto na slnku a o schopnosti si ho vydobyť.
Nebola ani prvá televízna kuchárka, nebola už ani mladá a vôbec nie krásna, keď v televízii začínala. Napriek tomu dnes každý Američan vie, kto je Julia Child. Žena, ktorá naučila Američanov jesť (a niektorých aj variť) kvalitnú francúzsku kuchyňu.
V Európe ju poznáme len z romantického filmu Julie a Julia, kde ju stvárnila Meryl Streep tak dobre, že za to v roku 2010 dostala Zlatý glóbus a bola nominovaná na Oscara.
Prečo teda potrebujeme o nej pozerať aj nový seriál?
Z tajnej služby do francúzskej kuchyne
Dvanásť rokov starý film Julie a Julia režisérky Nory Ephronovej mal dve roviny. V jednej sa mladá spisovateľka (hrá ju Amy Adams) v akejsi osobnej kríze rozhodne v priebehu jedného roka, deň čo deň, uvariť všetky recepty z knihy Julie Childovej Umenie francúzskej kuchyne.

Oveľa zaujímavejšia je však druhá rovina filmu, ktorá sleduje, ako sa Julia vlastne k vareniu dostala.