Cukrár Pavol Nikov hneď po nakrúcaní 4. série Pečie celé Slovensko začal riešiť prípravy na vlastnú prevádzku v Giraltovciach, do ktorej investoval svoju výhru. Prežil prvý vianočný nápor, ktorý po novom roku neustal. A tak sa teraz učí povedať nie.
Každú výzvu začať odznova
Účasť v pekárskej šou naučila Pavla Nikova nevidieť vo všetkom hneď len negatíva. „Mám krátku zápalnú šnúru, preto si často spomeniem na Natachu Pacal, ako so stoickým kľudom počas nakrúcania súkala rozhodnutia z rukáva.

Občas jej aj zavolám. Vždy mi v súťaži záležalo na výsledku, ale práve tam som sa musel naučiť, že nech už sa stalo čokoľvek, nech bolo hodnotenie akékoľvek, treba to hodiť za hlavu a každú výzvu začať odznova. V súťaži mi to už celkom išlo, teraz sa to snažím znova aplikovať v živote. Nie vždy to zvládam.“

Nikov sa snaží nájsť balans, aby ho práca nevalcovala, preto nepodľahol ani nabádaniu okolia, aby si otvoril aj cukráreň.
„Moja ďalšia méta je skôr vzdelávanie, chcem sa stále učiť nové techniky a prinášať ľuďom nové dezerty.“
Dve dobré rady
Pre všetkých cukrárov má radu: Ponáhľať sa nevypláca, dezert potrebuje čas. A pre budúcich súťažiacich: Šťastie praje pripraveným, ale v súťaži sa nedá na všetko pripraviť. Treba sa uvoľniť a užiť si to, neriešiť, ako vyzeráte, čo sa nepodarilo, veď aj diváci sa musia na niečom zasmiať.