V Paríži otvoria jedlú výstavu Daniela Spoerriho

Paríž 16. apríla (TASR) - V parížskej galérii Jeu de Paume neďaleko Louvru otvoria 19. apríla netradičnú výstavu Švajčiara Daniela Spoerriho, ktorá ...

Paríž 16. apríla (TASR) - V parížskej galérii Jeu de Paume neďaleko Louvru otvoria 19. apríla netradičnú výstavu Švajčiara Daniela Spoerriho, ktorá bude nielen pastvou pre oči, ale aj pre chuťové poháriky.

Spoerii, rumunský mím a tanečník, si totiž vyslúžil titul šampióna tzv. Eat-art zo 60. rokov. Prvé poschodie galérie sa od 19. do 28. apríla premení na Reštauráciu Spoerri, kde sa bude každý deň podávať špeciálna tematická večera pre maximálne 150 hostí. Každý záujemca si musí dopredu objednať stôl a pripraviť si 85 eúr.

Samotná výstava, ktorá sa začne 30. apríla, predstaví najvýznamnejšie diela Daniela Spoerriho. Jedným z exponátov sú "stoly-pasce", na ktoré Spoerri pripevnil zvyšky jedla ako zamyslenie nad pohybom a nehybnosťou, životom a smrťou.

Na výstave sa objaví známa Spoerriho Zbierka korenín, ktorú po prvý raz zapožičia štokholmské Múzeum moderného umenia. Okrem Spoerriho tvorby sa predstavia aj ďalší vyznávači eat-artu, ktorých diela tvoria súčasť Eat-art Gallery v Düsseldorfe, umiestnenej nad Spoerriho umeleckou reštauráciou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Kultúra

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach
  2. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka
  3. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur
  4. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME
  5. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?
  6. Nestíhate nakupovať darčeky?
  7. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  8. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  9. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  10. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  1. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka
  2. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur
  3. Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy
  4. Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave
  5. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?
  6. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME
  7. HC Košice podporí „štefanskym“ zápasom košickú detskú onkológiu
  8. ZSSK posilňuje pred sviatkami vlaky InterCity
  9. Zamestnanci Tesco venovali pomoci komunitám 1000 hodín
  10. 4 body úspechu realizácie stavby
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 41 553
  2. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska 12 460
  3. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur 11 583
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 11 192
  5. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME 10 188
  6. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach 7 799
  7. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka 7 578
  8. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo? 4 622
  9. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 3 147
  10. Nestíhate nakupovať darčeky? 2 846

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kočner posielal z väzenia lístočky, zaistila ich NAKA

Súd bude rozhodovať o návrhu na sprísnenie väzby pre Kočnera.

Píše Ivan Mikloš

Priznám sa, mám veľké obavy (píše Ivan Mikloš)

Bojím sa toho istého, čoho Steven Pinker.

PRIMÁR

Ako nepribrať cez Vianoce? Vedci majú jednoduchú radu

Postup ľuďom ušetril nadbytočné polkilo.

Komentár Petra Schutza

Za nové referendum

Mayová zavrhuje referendum s takou vehemenciou, že prednosť u nej má aj ten tvrdý brexit.

Neprehliadnite tiež