V galérii Danubiana sa v piatok začne tanečný festival Bratislava v pohybe

Bratislava 9. mája (TASR) - Premiérou interdisciplinárneho projektu H2O(Danubiana)H2O sa v piatok začne 6. ročník medzinárodného festivalu súčasného ...

Bratislava 9. mája (TASR) - Premiérou interdisciplinárneho projektu H2O(Danubiana)H2O sa v piatok začne 6. ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca Bratislava v pohybe.

Projekt je pomenovaný podľa prostredia jeho vzniku - ostrovčeka s galériou Danubiana v Čunove, kde budú aj v sobotu a nedeľu nočné predstavenia. Počas dvojtýždňového workshopu ho tvorili mladí umelci z Rumunska, Chorvátska, ČR a SR spájaním tanečného, výtvarného a hudobného umenia s umelým svetlom. Podľa riaditeľky festivalu Miroslavy Kovářovej, tento unikátny program umožní aktívne zapojenie sa aj pre divákov. Tí prídu na miesto trojnásobnej premiéry loďou Prešov, ktorá každý večer o 20. hodine vypláva z bratislavského osobného prístavu.

Ďalšie predstavenia festivalu v podaní súborov z Rakúska, Maďarska, Kanady, Francúzska a Slovenska sa uskutočnia od 15. do 21. mája v divadlách Aréna, Stoka a v Slovenskom národnom divadle.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Kultúra

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach
  2. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur
  3. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka
  4. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?
  5. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME
  6. Nestíhate nakupovať darčeky?
  7. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  8. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  9. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  10. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  1. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka
  2. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur
  3. Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy
  4. Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave
  5. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?
  6. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME
  7. HC Košice podporí „štefanskym“ zápasom košickú detskú onkológiu
  8. ZSSK posilňuje pred sviatkami vlaky InterCity
  9. Zamestnanci Tesco venovali pomoci komunitám 1000 hodín
  10. 4 body úspechu realizácie stavby
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 40 275
  2. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska 12 494
  3. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur 12 011
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 11 050
  5. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME 10 219
  6. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka 7 890
  7. Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach 7 826
  8. Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo? 4 670
  9. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 3 107
  10. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou 2 855