Viedeň 20. septembra (TASR) - Od roku 1953 ponúka Walter Heindl milovníkom špecialít širokú paletu kvalitných čokoládových výrobkov - medzinárodne uznávané značky ako Mozart-likér, Capucino-likér, Mozartky či inovatívne výrobky Sissi-fialky a toliare Johanna Straussa.
Tradičná viedenská konfiséria Heindl na ulici Willendorfergasse 28 zrealizovala pre milovníkov čokolády i špeciálne múzeum. V "čokoládovom svete" sa na pohovke lahodne rozvaľuje "Muse au chocolat". Táto sladká, čokoládová múza v životnej veľkosti je len jednou z atrakcií v prvom viedenskom múzeu čokolády. Walter a Andreas Heindlovci z cukrárenskej výrobne Heindl umožňujú priateľom čokolády v novootvorenom čokoládovom svete nahliadnuť do tajomstiev výroby cukroviniek, informujú o kakau ako i o jeho výsadbe, zbere a spracovaní.
Príbeh premeny kakaového struku na čokoládový bonbón je sladký, no sú to zároveň i dramatické dejiny toho obdobia, keď Španieli začali dobíjať "nový svet". Kakao, spočiatku Indiánmi uctievané ako "pokrm Bohov" a neskôr používané ako platidlo bolo v Európe najprv luxusným pokrmom, určeným pre cisárov a kráľov. Kultiváciou a systematickou výsadbou sa stalo všeobecne dostupným a postupne vstúpilo do kuchýň všetkých spoločenských vrstiev.
V múzeu čokolády sa teda z pohľadu odborníka dozviete o dlhej ceste kakaového struku, priblížia vám i čokoládový obal tzv. couverture, majstrov výroby čokoládových bonbónov, tajomstvo plnenia bonbónov likérmi alebo marcipánom ako i najmodernejšie, počítačom riadené linky na výrobu čokolády.
Múzeum čokolády je otvorené od pondelka do piatka od 8.00 do 12.00 hod. Na prehliadku múzea je potrebné sa vopred objednať, prístupné len pre skupiny (min. 15 osôb) na tel. čísle: 0043.1.667 21 10-0. Jednotlivci sa môžu pridať k už objednaným skupinám.