Cestou necestou s RTVS

Cez televíznu obrazovku sa cestuje ľahko, nemusíte baliť kufre a nepotrebujete cestovné poistenie. O krajine sa často dozviete viac, ako keď ju navštívite a iba vylihujete pri bazéne.

Reláciu Cestou necestou môžete sledovať na Jednotke v piatok o 21.40 a v repríze v sobotu o 17.20.(Zdroj: FOTO - No Label Sound)

Televízne relácie, ktoré nás zavedú do známych či menej známych kútov sveta, sú stále populárne. Ak ste krajinu už navštívili, zaspomínate si na obľúbené miesta a často sa za hodinu dozviete viac, ako keď ste v nej dva týždne trávili dovolenku iba na pláži. Destinácie, o ktorých zatiaľ len snívate, si máte šancu vďaka obrazovke dopredu naštudovať a máte jasný cieľ ďalšej dovolenky.

Cestopisné seriály, vďaka ktorým spoznávame iné kultúry, sa nám skrátka nezunujú. Ak sú spojené s predstavením miestnej kuchyne, narobia nám chute. Novú reláciu tohto typu s názvom Cestou necestou nám od septembra naservírovala RTVS.

Sprievodcovia sú Slováci

Ide o pätnásťdielny gastronomický bedeker, pričom jednotlivé miesta nám predstavujú Slováci, ktorí tu už dlhé roky žijú. Ich očami uvidíte Lisabon, Rím, Sicíliu, Francúzsku Riviéru, Baskicko, grécky ostrov Thassos, turecké mesto Izmir, Izrael, Bangkok. Spoznáte exotiku, ako thajskú provinciu Khao Lak, Malajziu, Honkong, Singapur a Šanghaj, ale aj Slovákom dobre známu chorvátsku Istriu.

5805_res.jpg

Mestečko Rovinj nám už v odvysielanej časti predstavila Slovenka Ivana z bratislavského Lamača, ktorá si v Chorvátsku našla manžela. Divákom ukázala, ako doma varia miestne špeciality, aj prezradila zaujímavosti o miestnych ľuďoch a niečo z histórie. Ak ste si reláciu nestihli pozrieť, nájdete ju na internete, v archíve RTVS, inak vždy v premiére v piatok večer na Jednotke, po šou Milujem Slovensko, o 21.40 alebo v sobotňajšej repríze o 17.20.

„Nápad vznikol v hlave môjho muža a producenta Tibora Pataya. Skombinoval naše dve najväčšie vášne: cestovanie a varenie. Ja som to doladila a našla protagonistov,“ vraví spoluautorka relácie Alexanddra Popovičová, absolventka dokumentaristiky. Diváci sa podľa nej môžu tešiť na pekné miesta a množstvo unikátneho jedla.

Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu Sme.sk
Aj vy môžete byť jeho predplatiteľom

Ročné predplatné
29 €
Objednať
Ušetríte až 17,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Štvrťročné predplatné
9,90 €
Objednať
Ušetríte 1,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Mesačné predplatné
od 0,98 €
Objednať
Cena 0,98€ platí pre nových predplatiteľov prvý mesiac. Ďalšie mesiace sú za štandardnú cenu 3,90€.

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Najčítanejšie na SME Kultúra


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  2. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  3. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  4. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  5. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  6. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  7. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  9. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  10. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 777
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 7 975
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 214
  4. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 356
  5. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 327
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 923
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 627
  8. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 568
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 463
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 866

Téma: TV Oko


Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Keď už sa dostanete do štádia hladomoru, je príliš neskoro

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor. Okrem Juhosudáncov môže byť v ohrození až dvadsať miliónov ľudí.

PLUS

Mnohí mlčia, on nie. Služba vlasti z neho spravila lovca ľudí

Tóth tvrdí, že si z vojenčiny priniesol domov traumu.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

Neprehliadnite tiež

Černošskí herci a Oscary, to je jednoduchá matematika

Tipnite si počet afroamerických hercov, ktorí získali Oscara za hlavnú úlohu

Viac Oscarov pre černochov? To nie je to, čo potrebujeme

Režiséri Matrixu sa zmenili z bratov Wachovských na sestry Wachovské. V Hollywoode je to detail.

Žalovali ho, že vykrádal cudzí hrob. Nový autor Millenia v tom úspešne pokračuje

Slávne severské krimi zarába milióny, do kníhkupectiev príde už piaty raz.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop