SME
Utorok, 3. august, 2021 | Meniny má JergušKrížovkyKrížovky

Zomrel český herec Jiří Krytinář, zahral si v Arabele či Troch orieškoch pre Popolušku

Krytinář stvárnil viac ako 70 filmových rolí, zahral si aj v rozprávkach Tri oriešky pre Popolušku alebo Arabela.

Jiří Krytinář.Jiří Krytinář. (Zdroj: TASR)

PRAHA. Český herec Jiří Krytinář zomrel v utorok dopoludnia vo veku 68 rokov. Pre server iDNES.cz to povedal majiteľ agentúry Arabela Production Jiří Rámeš, ktorý organizuje futbalové stretnutia známych osobností.

"Zomrel v utorok okolo desiatej hodiny dopoludnia. Je mi z toho smutno, boli sme kamaráti," uviedol Rámeš. S Krytinářom sa poznali vďaka futbalu, známy herec totiž zápasy často moderoval.

"Mal dlhodobé a vážne zdravotné problémy spojené s jeho výškou," povedal a dodal, že nevie, či jeho smrť s týmito zdravotnými problémami súvisí alebo nie.

Krytinář stvárnil viac ako 70 filmových rolí, zahral si aj v rozprávkach Tri oriešky pre Popolušku alebo Arabela alebo vo filme slovenského režiséra Juraja Jakubiska Nejasná správa o konci sveta.

Pôsobil v divadle Alhambra, v Divadle Karla Heřmánka, v Divadle Bez zábradlí a bol členom Hudobného divadla v Karlíne.

V roku 2006 vydal knihu spomienok na svojich hereckých kolegov s názvom Pozerám sa nahor. Neskôr založil vlastné zájazdové divadlo DJK.

Býval označovaný za najmenšieho českého herca, po prekonanej chorobe v ranom detstve sa jeho rast zastavil na 122 centimetroch.

Ochorenie mu komplikovalo život, musel preň napríklad podstúpiť výmenu kolenných kĺbov a početné rehabilitácie, napísal server iDNES.cz.

Výberová filmografia Jiřího Krytinářa

2008 - Bathory

2008 - Narnia: Princ Kaspian

2005 - Šílení

1999 - Kuře melancholik

1997 - Četnické humoresky (TV seriál)

1997 - Nejasná správa o konci sveta

1996 - Hospoda (TV seriál)

1993 - Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)

1991 - Princezna za dukát (TV film)

1990 - Největší z Pierotů (TV seriál)

1988 - Pražská 5

1987 - Anděl svádí ďábla

1987 - Mahulena, zlatá panna

1987 - Pravidlá kruhu

1986 - Panoptikum města pražského (TV seriál)

1985 - Čarovné dědictví

1984 - Amadeus

1984 - Fešák Hubert

1984 - Prodavač humoru

1983 - Lekár umierajúceho času (TV seriál)

1983 - O statočnom kováčovi

1983 - Traja veteráni

1982 - Tretí princ

1980 - Krakonoš a lyžníci

1979 - Arabela (TV seriál)

1973 - Tri oriešky pre Popolušku

1971 - Dívka na koštěti

1970 - Dovidenia v pekle, priatelia

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Kultúra

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
  2. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  3. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  4. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  5. Čítajte SME.sk na viacerých zariadeniach
  6. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  7. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
  8. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
  9. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  10. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  1. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  2. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  3. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  4. Čítajte SME.sk na viacerých zariadeniach
  5. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  6. Môže pivo spojiť Prešov s Veľkým Šarišom?
  7. Vodného slalomára privítal doma aj jeho hlavný partner BILLA
  8. Autorka prezradila motív novej knihy. Poteší nielen romantičky
  9. Ako uľahčiť opatrovanie seniorov doma
  10. Diskusia o elektromobiloch nie je „súťaž krásy“
  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 5 388
  2. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 5 260
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 933
  4. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 775
  5. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 3 603
  6. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 235
  7. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 225
  8. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova 3 053
  9. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy 2 773
  10. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 2 354
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Policajný prezident Peter Kovařík.

Otvorenú podporu policajný šéf vo výbore nemá.


4 h
Peter Gelle.

Olympijské hry sledujte minútu po minúte.


Sportnet 52m